EN

ХVI Регионална философска конференция “ЧОВЕК – СВЯТ”

отбор по философия
02.04.2012 / 15:50

На 30 март се проведе ХVI Регионална философска конференция “ЧОВЕК – СВЯТ”. Инициатор за провеждането и традиционен домакин на конференцията бе СОУ "Константин Преславски", гр Бургас. Разпределени в 3 секции по възрастови групи, ученици от IХ до ХII клас представиха философските си есета по следните теми:

“Разумът е нещо лошо, ако не може да осъзнае собствените си граници”/Блез Паскал/

“Времето е в нас и ние сме във времето.”/Васил Левски/

“Любовта персонализира всичко, което обича. Не можеш да се влюбиш в една идея, ако не я персонализираш.”/Мигел де Унамуно/.

 

 

Учениците от ХГ “Д.Дамянов” Магдалена Петрова Дерменджиева- 10б клас, Кристина Антонова Гроздева -11а клас и Диана Валентинова Василева -12б клас взеха участие в конференцията с есе съответно по фрагменти на Унамуно, Паскал и Левски.

 

 

Жури в състав г-н Коста Костов, главен експерт в Дирекция “Квалификация и кариерно развитие” в МОМН, г-н Димитър Златев, докторант в Богословския факултет на ВТУ “Св.св Кирил и Методий” и г-жа Емилия Радева, старши експерт в РИО Бургас изслуша разработките и зададе въпроси към участниците. Всички участници, а и публиката, бяха въвлечени отново в чудния свят на философията, където човекът извършва нещо не само с ума си, но и с цялото си същество. А то е един вечен копнеж да достигнеш истината, която да ни направи свободни.

 

 

В секцията на ХII клас бе отличена Диана Валентинова Василева, за която това е първата награда в областта на философията.

Още снимки от новината

в работна обстановка
Диана Василева
целия отбор с г-жа Маркова
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

М. Маркова
 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев