EN

СЕДМОКЛАСНИЦИ ОТ ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“ СЕ СЪСТЕЗАВАХА В УМЕНИЕТО СИ ДА СПЕЛУВАТ(ПРОИЗНАСЯТ ПО БУКВИ) ДУМИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Spelling Bee
26.02.2018 / 20:28

В понеделник в мултимедийната зала на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ се проведе училищния кръг на състезанието Spelling Bee 2018. Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.

Участниците се състезаваха по предварително подготвен списък от 500 думи. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО и е под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Състезаваха се ученици от 7 клас. Участниците демонстрираха отлично настроение и много добри знания. До финалния етап достигнаха две момичета, които ще участват в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Ани Малинова се класира на първо място в училищния кръг, а Йоанна Иванова - на второ място. И двете ще участват в регионалното състезание на 24 март 2018 г. в гр. Сливен. Пожелаваме успехи и награди на нашите възпитанички и в националния кръг на състезанието, който ще се проведе на 28 април 2018 г. в София.

Още снимки от новината

Spelling Bee
Spelling Bee
Spelling Bee
Spelling Bee
Spelling Bee
Spelling Bee
Spelling Bee
Spelling Bee
Spelling Bee
Spelling Bee
Spelling Bee
Spelling Bee
Spelling Bee
Spelling Bee

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев