EN

ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ „ ДАМЯН ДАМЯНОВ“ – НА 20 ГОДИНИ

ПХГ
17.03.2017 / 17:28

През следващата седмица Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ ще отбележи 20 години от своето създаване. Проявите от програмата за годишнината започват в понеделник, 20 март. От 13.15 часа в зала № 324 на Съдебната палата е насрочен симулативен съдебен процес. Ролите на участниците в съдебното заседание са поверени на седмокласници от гимназията. Във вторник, 21 март, от 13.30 часа мултимедийната зала на училището ще се превърне в радио студио. Младите журналисти от клуб „ Радио и телевизионна журналистика“ са поканили гости от общинската администрация и от други ведомства, които ще интервюират и ще им представят анкети по различни теми, проведени сред гражданите на Сливен.

Акцент в програмата за годишнината е кръгла маса на тема „Хуманитаристиката днес“. Мястото на провеждане е зала „Божур“ на Природозащитния туристически център на ДПП „Сините камъни“, а датата – 24 март, от 10 часа.

На 25 и 26 март носителката на наградата „Добри Чинтулов“ за 2014 година, поетесата Валентина Радинска, ще проведе в гимназията поредното занятие от курса по творческо писане.

Програмата включва още спортен турнир и младежко празненство с песни по текстове на Дамян Дамянов и Надежда Захариева.

Тържественият концерт, посветен на 20-та годишнина от създаването на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ ще бъде на 23 март, от 17.30 часа в зала „Сливен“.

Още снимки от новината

ПХГ
ПХГ

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев