EN

Европейско първенство по волейбол

първенство
28.10.2015 / 15:51

Лицето на едно момиче грееше от телевизионните екрани и от новинарските сайтове, отразяващи европейското първенство по волейбол за мъже, което се проведе от 9 до 18 октомври т.г. в зала „Арена Армеец” в София. Благовеста Панкова, ученичка от XI „а” клас на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” бе неизменно в тази зала, за да подкрепи любимия отбор в най-важните му срещи.

Ето какво споделя Благовеста за своето преживяване: „Откога се е, мила моя майно льо, зора зазорила...” – се пее в стара българска песен за юнаци от времето, когато като тъмен облак османизмът покрива българското небе за 5 века. Било ли е, не е ли... Юнакът не е просто сила, а сила, преплетена с благородство, с висок дух. Юнакът от приказките убива ламята. Юнакът от стиховете на Ботев загива за свободата. Историята ни е изпъстрена с юнаци. Но не тези, които се бият в гърдите, пият и пеят в кръчмите – някога и сега. Не са юнаци нито „меките китки”, стигнали високо в изкуството, нито спортистите, погнали кариерата си, без да поглеждат към националните ни отбори, където се защитава българската чест. Волейболът е спорт за интелигентни и възпитани хора, каквито са момчетата от националния отбор. Те превърнаха тези десет дни в един невероятен спомен и едно невероятно приключение. Емоцията, която ни облада, беше неповторима и незабравими. Успяха да си извоюват място в сърцата ни, което е по-важно от един медал. Страхотен отбор имаме! Думите тук ще бъдат излишни, затова за финал ще кажа, че победите ни карат да израстваме, а моментите когато се спъваме, но се изправяме - по-силни! Миговете в залата с любимия отбор ще останат незабравими за мен” .

Освен снимките, които събрахме от различни източници и емоционалните думи на Благовеста, следва да допълним, че тя е отлична ученичка, че от всички предмети най-много обича историята и заради това е председател на училищния клуб „Памет”, а любителите на танцовото изкуство вероятно я познават от изявите на младежкия ансамбъл за народни танци „Браво”.

 

Още снимки от новината

първенство
първенство
първенство
първенство
първенство
първенство

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев