EN

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН

15 септември
15.09.2015 / 16:33

В 9 часа беше открита новата учебна година в ХГ „Дамян Дамянов”. Гости на тържеството бяха г-жа Надежда Тодорова – старши експерт по български език и литература в РИО – Сливен, г-жа Светлана Георгиева – председател на Училищното настоятелство, д-р Екатерина Иванова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски” и директор на Гимназията от основаването й до 2013 година, много родители и бивши възпитаници на училището. С най-голямо вълнение първият училищен звънец беше очакван от петокласниците и от осмокласниците. И днес те си задаваха много въпроси: Трудно ли ще бъде в новото училище, какъв ще е новият клас, ще намерим ли истинските приятели тук…

В приветствието си директорът на училището ги увери, че лесни пътища няма и колкото по-нагоре вървят, толкова по-трудно ще става, но изборът им е правилен. В Хуманитарна гимназия ги очакват много добри учители. Те ще ги водят по пътеките на знанието с много обич и толерантност. Необходимо е и те да са по-добри един с друг, за да израстнат истински човеци. Просто трябва да влязат в това училище с вяра в утрешния ден и с амбиция за големи постижения в бъдеще.

Пожелание за здраве и успехи отправиха и г-жа Светлана Георгиева – председател на Настоятелството, и Кристин Баджева – вече студентка І курс на СУ „Свети Климент Охридски” .

С особени очаквания погледите на всички бяха обърнати към седмокласниците и дванадесетокласниците. Изпитите им в края на учебната година изискват от тях голяма упоритост и воля. Уверени сме обаче, че ще можем да ги поздравим за успехите им.

На добър час, ученици и учители на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”!

Още снимки от новината

петокласниците
седмокласниците
15 септември
15 септември
15 септември
15 септември
15 септември
15 септември
Ж. Радев- Директор на ХГ "Д. Дамянов"
Светлана Георгиева
15 септември
15 септември
15 септември
Ж. Радев- Директор на гимназията
15 септември
15 септември
15 септември
15 септември
15 септември
15 септември

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев