EN

Кристин Баджева от ХГ „Д. Дамянов” гр. Сливен, на Националната олимпиада по Български език и литература в гр. Шумен

Успех!
27.04.2015 / 21:47

На 25.04.2015 г. в гр. Шумен СОУ „Йоан Екзарх Български” отвори врати като училище домакин на XXXIV Национална олимпиада по Български език и литература за учениците от XII клас. На 24.04.2015 г. програмата на олимпиадата бе наситена с разнообразни мероприятия като посещение на символа на град Шумен – Мадарския конник и комплекса мемориал „1300 години България” на Шуменското плато.

В 18:00 часа Националната олимпиада бе тържествено открита в зала „Форум” на хотел „Шумен”. Представена бе на участниците изпитната комисия от професори и доценти от СУ „Кл. Охридски”, Шуменски университет, Югозападен университет – Благоевград, с председател на комисията доц. Бойко Пенчев. Всеки участник получи сертификат за престижното си участие. Интерпретативните съчинения бяха поставени в три варианта.

Участничката Кристин Баджева, с ръководител главен учител по български език и литература Катя Тахчиева от Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” гр. Сливен заяви своето участие в престижната олимпиада като писа по интерпретативно съчинение „Събитие и всекидневие в Ботевата поезия”.

Желаем на Кристин успех в класацията на олимпиадата!

Още снимки от новината

Успех!
Успех!
Успех!

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев