EN

BUY NOTHING DAY

buy nothing day
28.11.2014 / 10:55

За пета поредна година учениците от Хуманитарна гимназия "Д. Дамянов" проведоха импровизирано телевизионно предаване, за да популяризират този малко познат в България ден. Тази година предаването се реализира съвместно с еколози от ОУ "Христо Ботев" и по тяхна инициатива е под надслов « От рециклиране към изкуство». Екипите от репортери на двете училища дискутираха по следните теми: Опаковките- наистина ли се нуждаем от тях?, Отпадъците- какво да правим с тях?, Какво означава да живеем по-добре, но с мярка?.

В ролята на репортери Ивелина и Камелия Екологови разказаха на присъстващите за историята на самия ден, в какво се крие неговия смисъл и представиха своите идеи за информационни брошури. Младите еколози от второ основно училище показаха как да използваме отпадъчните материали за направата на красиви и практични предмети за бита.

Присъстващите изгледаха различни видеоматериали по темата.

В края на предаването г-н «Зелена идея», призова учениците от двете училища да се включат в кампанията за събиране на пластмасови капачки, които ще се предадат за рециклиране и със средствата ще се закупят уреди, нужни на хората в неравностойно положение.

Младите хора се надяват със своята инициатива да привлекат повече съмишленици и заедно да допринесат за запазване на природните ресурси на Земята.

Още снимки от новината

buy nothing day
buy nothing day
buy nothing day
buy nothing day
buy nothing day
buy nothing day
buy nothing day

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев