EN

ЗАСЛУЖЕНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИЗМА НА ГАЛИНА БАЛТАДЖИЕВА

награда
03.11.2014 / 12:20

По случай 1-ви ноември - Ден на народните будители за трета поредна година бяха връчени наградите на РИО-Сливен „Софроний Врачански”. В най-оспорваната категория „Учител на годината" в гимназиален етап на образование победител e Галина Михайлова Балтаджиева, номинирана от ХГ „Дамян Дамянов” – гр. Сливен.

Госпожа Балтаджиева е учител с двадесет и две годишен стаж. В гимназията е от 1998 г. В периода 2009 - 2014 година е помощник-директор. През 2010 – 2011 г. изпълнява длъжността директор. През тези години тя се доказа като безспорен професионалист, всеотдаен в своята работа. Учебната 2013/2014 година бе много динамична за училището. Като част от ръководството, г-жа Балтаджиева насочи усилията си промените да не се отразят на образователно-възпитателния процес и на традициите на гимназията. Нейна е заслугата всички учители да продължават да се чувстват като съмишленици и творци. Галина Балтаджиева е ръководител с неотменна грижа да подпомага колегите си в техните инициативи, да насърчава младите учители по пътя на професионалното им израстване. Тя е преподавател по история и цивилизация, учител, който неизменно се стреми към високо качество на учебния процес. Отличава се със стабилност в преподаването, с устойчивост на професионалното поведение, с умения в общуването, с липса на каквато и да е инертност. Доказателства за нейния професионализъм през 2014 г са класирането с отличен резултат на ученичката Хюлия Юндер от 12а клас в националния кръг на олимпиадата по история и цивилизация в гр. Казанлък, както и успешната дейност на всички клубове и секции по проект “Успех”, които бяха важна и неизменна част от целия образователно-възпитателния процес в училището през учебната година.

Галина Балтаджиева е от учителите, които могат да бъдат квалифицирани като здравите невидими основи на учителския колектив. Тя е от онези необходими хора, за които не се сещаш веднага, когато бъде поставен въпросът за награди, но болезнено усещаш тяхната липса, когато ги няма. Колективът на Хуманитарна гимназия изпитва радост и удовлетворение от удостояването й с наградата “Софроний Врачански” на РИО-Сливен. Всички й желаем много здраве и професионални успехи и в новата й работа.

Още снимки от новината

Галина Балтаджиева
Галина Балтаджиева

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев