EN

НАША ВЪЗПИТАНИЧКА ПО ПЪТЯ КЪМ УСПЕХА

Зорница Стоилова
20.12.2013 / 21:02

Когато разбрах за успеха й, безкрайно се зарадвах! Потърсих информация за наградата. И тя е: Зорница Стоилова - журналист във в. "Капитал", получава едната от трите специални награди на Българския хелзинкски комитет (БХК) "Човек на годината". Наградата й е за силните й текстове, посветени на бежанците, хората с психични увреждания, мюсюлманите и другите малцинства.

Макар и малко късно, я поздравих за отличието и я помолих да ми разкаже за пътя си след Хуманитарна гимназия. Зорница завършва СУ “Климент Охридски”, специалност Връзки с обществеността. Един семестър учи Communication Studies в Антверпен, Белгия, по програма Еразъм. От лятото на 2007 година е част от екипа на вестник "Капитал". Започва като репортер, отразяващ рекламния и медийния бизнес в България. От две години е редактор на секцията "Общество" във в. “Капитал”. Покрива теми, свързани с човешките права, развитието на гражданското общество, защитата на уязвими групи хора, а също и по-широки политически теми. От тази година учи магистратура "Стратегическо лидерство" на английски език в департамента по “Политически науки" на Нов български университет.

Зорница е от Випуск 2005 на Хуманитарна гимназия. Випускът, за който всички в училище дълго ще говорим с респект и уважение. Випускът, от който вече има поети, театрали, юристи, икономисти и журналисти. Разлиствайки дневника на театралната трупа, открих, че успехът на Зорница е съвсем закономерен. На въпроса „Коя според вас е най-голямата добродетел?”, тя отговаря: „Най-много уважавам толерантността, защото чрез нея ние – хората, се учим да преодоляваме различията.” А на въпроса: „Кой чужд народ ви е най-симпатичен?”, отговаря: „ Всички балкански народи чувствам близки, защото имаме едно и също светоусещане.”

Пожелаваме й да запази смелостта и дързостта на професията и още много успехи!

Още снимки от новината

Зорница Стоилова
Зорница Стоилова

 

Маргарита Маркова
 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев