EN

Ученици от Хуманитарната гимназия бяха на посещение при областния управител

среща с областния управител
14.11.2013 / 20:23

На 12.11.2013 г. група ученици от Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ – Сливен и г-жа Даниела Маркова, учител по английски език се срещнаха с областният управител г-н Корнелий Желязков. Повод за срещата беше приключилият наскоро двугодишен проект „Толерантността - ключ към социалната интеграция на младите европейски граждани“, финансиран по програма „Коменски“ и предстоящият международен ден на толерантността- 16 ноември.

Те подариха на г-н Желязков книжка, в която са описани най- впечатляващите събития и дейности от изпълнението на проекта.

При последвалия разговор учениците споделиха впечатления от въздействието на дейностите по проекта, както върху тях самите, така и върху цялостната атмосфера в училището. Те с вълнение разказаха за срещите си с техните връстници от Италия, Латвия, Полша, Португалия и Румъния в Сливен и посещенията в партньорските училища.

От своя страна областният управител подчерта важността на въпроса за толерантността в настоящия момент, когато има криза с непрекъснато пристигащите бежанци. Според него някои членове на нашето общество, подтиквани от острите социално-икономически проблеми, търсят отдушник за тези проблеми и намират виновници сред тези, които са различни като етнос, вяра, език. Той изрази надежда, че обществото ни ще „преболедува“ това отношение към различните и се радва, че гостите му са се срещнали с много прояви на толерантност. Според г-н Желязков протегнатата ръка е предпоставка да бъдеш разбран от отсрещната страна.

Още снимки от новината

среща с областния управител
среща с областния управител

 

Даниела Маркова
 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев